Glad stucwerk

Bij stucwerk, in de volksmond ook wel stuc of gladpleisterwerk genoemd, worden wanden, muren en plafonds vlak gemaakt door het aanbrengen van een afwerklaag van cement- of gips gebonden mortel. Het is een van de meest gebruikt afwerkingen. Glad stucwerk kan aangebracht worden ter bescherming van wanden en plafonds. Daarnaast geeft het een mooie, moderne uitstraling.

Wat is glad stucwerk?

Glad stucwerk door Luijken en KrooswijkGlad stucwerk is een laag gips die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf aangebracht wordt. Glad pleisterwerk kan in twee uitvoeringen geleverd worden:

  1. Behangklaar – de wand wordt zodanig glad afgewerkt dat deze geschikt is om direct te behangen of te voorzien van bijvoorbeeld sierpleister.
  2. Sausklaar – de wand of plafond wordt vlak en strak afgewerkt zodat deze direct gesausd kan worden met een chique uitstraling als eindresultaat.

Kenmerken van glad pleisterwerk?

Hoe wordt glad stucwerk aangebracht?

Stucwerk wordt grotendeels handmatig uitgevoerd met behulp van speciaal stukadoorsgereedschap. Om het gewenste resultaat te bereiken is het belangrijk dat de ondergrond stofvrij en droog is en een niet-zuigende werking heeft. Daarnaast is een goede hechting essentieel voor een optimaal resultaat. Hiertoe bewerken we de ondergrond voor met een hechtprimer: dit heet voorstrijken. Door de hechting van de primer aan de ondergrond hecht het stucwerk goed op de ondergrond. Indien nodig, wordt er gebruik gemaakt van hoeksperen en/of stucstops. Dit creëert strakke lijnen en hoeken bij bijvoorbeeld een deuropening, dagkanten of ramen.

Offerte aanvragen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte-op-maat aan. Of u nu in Waspik, Made, Raamsdonk of Hank woont, wij komen graag bij u langs!

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 065 426 1733, of maak gebruik van het contactformulier. Onze gespecialiseerde vakmensen zorgen voor stucwerk met optimaal resultaat.

Website door: Studio Blick! reclamebureau Raamsdonksveer