Schuurwerk

Een plafond is vaak sfeerbepalend in een ruimte. Door de vele vierkante meters die een plafond beslaat, heeft het direct invloed op de uitstraling van de ruimte. Een mooi afgewerkt plafond is een lust voor het oog. Met een schuurplafond geeft u het plafond een rustieke en stijlvolle uitstraling en haalt u iets bijzonders in huis.

Wij zorgen middels schuurwerk voor een bijzondere, rustieke uitstraling in uw woning of bedrijfspand.

Wat is een schuurplafond?

Bij een schuurplafond wordt het plafond voorzien van een laag mortel die afgewerkt wordt met een draaiende schaduwwerking. Dit schuurwerk leidt tot gelijkmatige draaiingen die goed zichtbaar worden bij een bepaalde lichtinval. Luijken en Krooswijk stucadoors voert al jaren schuurwerk werkzaamheden uit in o.a. Raamsdonksveer, Raamsdonk, Oosterhout, Made, Hank en Geertruidenberg.

Kenmerken schuurwerk

  • Het is warmte-isolerend en brandvertragend
  • Het is niet stootvast waardoor reparaties achteraf altijd zichtbaar blijven
  • Het droogt egaal op zodat schilderen of sauzen niet nodig is
  • Het heeft een groot ademend vermogen en is daardoor zeer geschikt voor natte ruimtes
  • Uitstraling verandert door lichtinval

Hoe wordt een schuurplafond gemaakt?

Om het gewenste resultaat te bereiken is het belangrijk de ondergrond eerst te behandelen met een isolatie voorstrijkmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de ondergrond schoon wordt, zodat zaken als water, roet en nicotine geen kans krijgen door de pleisterlaag heen te dringen. Daarnaast zorgt het voorstrijkmiddel ervoor dat de mortel beter hecht.

Vervolgens wordt een menging van schuurgips en kalk in een mineraal gebonden mortel aangebracht op de onderlaag. Het typische schuur-effect realiseren we door slagen, zogenaamde schurende bewegingen, te maken in de mortel. Door het aanbrengen van de ronde veegvormen is het eindresultaat iedere keer anders: de fijne structuur zorgt voor een onderscheidende uitstraling.

Het effect van schuurwerk is in ieder licht anders. Zo ziet het er bij daglicht door de veranderende lichtval van de seizoenen steeds anders uit. Ook kunstlicht van lampen geeft een bepalende uitstraling. Een schuurplafond verveelt dan ook niet snel en geeft u een sfeervol eindresultaat waar u jaren plezier van heeft.

Andere mogelijkheden met schuurwerk

Naast schuurwerk op plafonds kunnen we schuurwerk ook op wanden aanbrengen. Verder is het een zeer geschikt materiaal voor vochtige en natte ruimtes, omdat het de eigenschap heeft om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Ook voor kantoorpanden is het een mooie, professionele oplossing. Onze stukadoors kunnen het resultaat maken zoals u dat wenst: motieven en structuren aanbrengen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook een schuurplafond in uw woning of bedrijfspand?

Wilt u graag een eigentijdse uitstalling in uw woonhuis of kantoorpand? Kies dan voor een schuurplafond van Luijken en Krooswijk Stucadoors. Wij geven standaard 5 jaar garantie op het stucwerk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op.

Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend een offerte-op-maat te maken.