Spachtelputz

Spachtelputz, ook wel sierpleister of structuurpleister genoemd, is een zeer geschikte en veel toegepaste vorm van wand- en plafondafwerking. Kenmerkend is het decoratieve structuureffect. Met spachtelputz kunnen wanden van een fraaie decoratiestructuur worden voorzien.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een kunsthars-gebonden decoratieve pleister met een korrelstructuur. Het is in verschillende kleurtinten en korreldiktes verkrijgbaar. Daardoor kan het altijd zo gemaakt worden dat het past in uw interieur. Voor de korrelstructuur geldt: hoe groter de korreldikte is, des te grover is de structuur.

Kenmerken:

  • Veel kleur- en dikte mogelijkheden
  • Makkelijk te reinigen
  • Onderhoudsarm
  • Kleurecht materiaal
  • Kras-, slag- en stootvastheid
  • Oplosmiddelvrij en geur-arm
  • Zeer geschikt voor versterking van kwetsbare ondergronden
  • Geschikt voor binnen- en buitentoepassing

Hoe wordt spachtelputz aangebracht?

Iedere ondergrond is anders. Daarom zorgen we altijd voor een passende voorbereiding en plan van aanpak. Het aanbrengen van spachtelputz is vakwerk: het materiaal wordt handmatig met een spaan aangebracht. Om de sierpleister goed te laten hechten beginnen we met een hechtlaag, ook wel voorkwarts genoemd. Indien de ondergrond beschadigingen is, dan wordt deze uiteraard eerst hersteld. Nadat de hechtlaag is aangebracht, brengen we de sierpleister in de gewenste kleur en korrelgrootte aan. Het mooiste resultaat bereiken we als de ondergrond een niet-zuigende werking heeft en de muur vlak is. Zo komt de structuur het beste tot zijn recht.

Optimaal resultaat

Bent u op zoek naar vakkundige stucadoors die spachtelputz met een optimaal resultaat aanbrengen? Bij Luijken & Krooswijk Stucadoors bent u aan het juiste adres! Wij voeren al onze stucadoorswerkzaamheden uit in Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Hank, Waspik, Made en omgeving. Woonochtend in Brabant en opzoek naar een stucadoorspecialist? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis offerte-op-maat of informeer naar de mogelijkheden. We maken graag een mooi resultaat voor u!