Wat kost een stucadoor?

Op deze website vindt u al informatie over de prijzen van stucwerk. Op basis van een prijs per vierkante meter verkrijgt u zo al een goed inzicht in de kosten van stucwerk. Hier gaan we in op een aantal praktische zaken waarbij de totale kosten van een stucadoor worden berekend.

Prijzen  per m2 stucwerk

Om te beginnen zijn er maar weinig stucadoors die op voorhand inzage geven in een prijs per m2. De reden daarachter is dat elke situatie verschillend is en men vaak een maatwerk-offerte wil maken. Dat is een begrijpelijk standpunt. Toch vinden wij dat zo’n prijs per m2 de klant direct al een goed beeld geeft. Dat is dan ook de reden dat wij een open beleid voeren met betrekking tot de prijzen per m2 voor stucwerk.

Wat kost een stucadoor: Prijzen vergelijken

Wanneer stucadoors wel een prijs per m2 stucwerk vermelden op hun website kunt u online al wat prijzen vergelijken. Maar pas op, daarmee kunt u nog de fout ingaan. Hier zetten we een aantal zaken op een rij waardoor de kosten per m2 niet het juiste beeld kunnen geven:

 1. Kwaliteitsverschillen
  Wanneer we ons afvragen wat een stucadoor kost gaan we te gemakkelijk ervan uit dat het uiteindelijke stucwerk van hetzelfde kwaliteitsniveau is. Niets is echter minder waar. Er zitten grote kwaliteitsverschillen tussen stucadoorsbedrijven en vooral tussen de professionele stucadoor en de vele (bij)klussende stucadoors. Pas dus op met appels met peren vergelijken, uiteindelijk gaat het om vakkundig stucwerk voor een eerlijke en duidelijke prijs.
 2. Kosten van opname werk
  Er zijn stucadoors die extra kosten doorrekenen voor de opname en bespreking van het werk. Gelukkig komt dit weinig voor, maar let er wel op. Bij Luijken & Krooswijk wordt de opname en bespreking van het werk niet extra doorberekend.
 3. Kosten offerte opmaken
  Het maken van een maatwerkofferte kost tijd en aandacht. Je zou dus kunnen zeggen dat dit doorberekend zou kunnen worden. Wij vinden dat ook dit bij de service hoort. Bij ons stucadoorsbedrijf is een offerte altijd gratis en vrijblijvend, wij vinden dat vanzelfsprekend.
 4. Speciaal stucwerk
  Het ene stucwerk is het andere niet, dat is zondermeer een feit. Zo is plafondwerk arbeidsintensiever dan muurwerk. Wij hanteren daar ook verschillende prijzen per m2 stucwerk. Ook vindt u aparte prijzen voor Spachtelputz en raapwerk bijvoorbeeld. Nu kun je dat nog verder doortrekken zodat de m2 prijzen telkens verschillen en dan is een vergelijking tussen de kosten van de ene en de andere stucadoor op voorhand erg moeilijk te maken.

 

Wat kost een stucadoor, maar ook hoeveel vakkennis heeft de stuacdoor

Wat kost een stucadoor als totaalplaatje voor uw werk?

Prijzen per vierkante meter geven natuurlijk niet het hele beeld. Wanneer het gaat om de totale begroting van uw stucwerk speelt niet alleen de oppervlakte van uw muren of plafonds een rol. De oppervlakte kunt u zelf al behoorlijk inschatten, maar het werk aan uw muren en plafonds is zeker niet alleen een kwestie van m2 werk.

Het type pleisterwerk, de staat van uw muren, gewenste afwerking, het speelt allemaal een hoofdrol. Ons advies is om altijd een offerte op maat te laten maken. Het daarbij behorende advies over kleuren en soorten pleisterwerk is natuurlijk ook altijd meegenomen.

Direct een afspraak maken voor een offerte?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en uw situatie te bekijken.

Bel 0654261733 of ga naar onze contactpagina.