Stucen, een vak apart

stucen is vakwerkStucen is niet zomaar iets wat je even doet, al denken mensen dat vaak. Het is een echt vak en met de loop der jaren leer je als professioneel stucadoor nog steeds bij. Hier gaan we in op het stucen van de diverse ruimten in een woning of bedrijfspand. Er zit namelijk nogal verschil in het stucen van bijvoorbeeld een plafond of badkamer.

Wand stucen

Voor we beginnen met het stucen van een wand moeten we ons eerst een goed beeld vormen van de wand zelf. Zitten er scheuren of oneffenheden in de wand dan vraagt dat om een speciale aanpak. Het hangt er ook van af hoe oneffen de wand is.

Soms is raapwerk nodig om de wand gelijk te maken, in andere gevallen volstaat een laagje pleisterwerk om de wand goed voor te behandelen. Belangrijk is ook wat het uiteindelijke doel is, een geschilderde gladde wand of bijvoorbeeld een afwerking met stucwerk in een vooraf bepaalde structuur.
Lees meer over het stucen van een wand

Plafond stucen

Ook bij het stucen van een plafond begint alles met de juiste voorbewerking. Bij scheuren of beschadigingen aan uw plafond is het zaak om het plafond glad te maken. Met het aanbrengen van een gipslaag kan zo de juiste basis worden gecreëerd voor het verdere werk. Daarna kan het plafond verder afgewerkt worden met stucwerk zodat het later gesausd kan worden of we kunnen direct voor een eindafwerking op basis van stucwerk.
Lees meer over het stucen van een plafond

Badkamer stucen

Vroeger was de oplossing voor de badkamer simpel: tegels. Tegenwoordig zien we echter een omslag naar stucen. Het voordeel van stucwerk in uw badkamer is dat het veel stijlvoller is en vooral hygiënisch en praktisch in het gebruik is. Met stucwerk kunnen we uw badkamer een prachtige uitstraling geven. Daarnaast heeft u geen last van (gebarste) voegen.

In diezelfde voegen kruipen vaak schimmels die welhaast niet weg te krijgen zijn. Met stucwerk lost u dat allemaal in 1 keer op. Bovendien hoeft u het voor de kostprijs niet te laten, stucwerk heeft een lange levensduur en u hoeft geen dure tegels aan te schaffen. Belangrijk punt is het waterdicht maken van uw badkamerwanden. Wij brengen een waterafstotende laag aan zodat uw wanden geen vocht opnemen.
Lees meer over het stucen van een badkamer

Muur stucen

Het stucen van een betonnen of gemetselde muur is vaak een extra uitdaging. In de meeste gevallen gaat het dan om binnenmuren die niet helemaal vlak zijn. Meestal starten we dan ook met raapwerk om de muur weer vlak en waterpas te maken. Daarna begint het echte stucwerk waarin weer vele opties mogelijk zijn, glad stucwerk wat direct sausklaar is, spachtelputz, Betonlook, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Lees meer over het stucen van een muur

Direct een afspraak maken voor een offerte?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en uw situatie te bekijken.

Bel 0654261733 of ga naar onze contactpagina.