Badkamer stucen, het slimme alternatief

Badkamer stucenWie kent hem niet, de betegelde badkamer? Dat was vroeger de standaard oplossing voor elke badkamer. Vandaag de dag is stucen echter met een fikse opmars bezig. De reden daarvoor is eenvoudig, een gestucte badkamer is perfect waterdicht en vochtwerend en de mogelijkheden zijn welhaast eindeloos. Hier gaan we wat dieper in op het stucen van een badkamer.

Waarom zou u uw badkamer stucen?

Goede vraag, wat zijn de voordelen van het stucen van een badkamer? Laten we ze eens op een rijtje zetten:

 1. Schimmelwerend
  De grootste vijand van uw badkamer is de ontwikkeling van schimmels. Deze schimmels kruipen vaak in de voegen van tegels. Door een badkamer te stucen heeft u geen last van voegen. Met de samenstelling van het pleisterwerk kunnen we zorgen voor een waterdichte , naadloze en duurzame oplossing.
 2. Grote keuze in afwerkingen
  Met stucwerk kunnen we eindeloos variëren in kleuren en afwerkingen. Betonlook en Beton Ciré zijn populair in de badkamer en met die technieken kunnen we structuren aanbrengen en de kleur van de badkamerinrichting laten terugkomen in de wanden.
 3. Slijtvast en waterdicht
  Stucwerk in uw badkamer zorgt voor een waterdichte afwerking die ook erg slijtvast is. We zorgen er eerst voor dat de wand helemaal vlak is en daarna brengen we de stuclaag aan in een waterdichte afwerking.
 4. Eenvoudig te reinigen
  Wanneer u uw badkamer laat stucen kiest u voor een makkelijk te onderhouden badkamer. Het stucwerk is makkelijk te reinigen, natuurlijk een belangrijke voorwaarde in elke badkamer.
 5. Stoot-, kras en slagvaste afwerking
  Vooral wanneer u kiest voor een Betonlook of Beton Ciré oplossing in uw badkamer beschikt u over een zeer sterke stucafwerking. De gestucte wanden zijn zeer stoot- en krasveilig.

stucadoor badkamerProfessioneel stucwerk voor uw badkamer

Al sinds 1999 zijn Kees Krooswijk en Patrick Luijken actief als zelfstandig stucadoor middels hun eigen stucadoorsbedrijf. In die tijd is het vak van stucadoor veranderd door de introductie van nieuwe materialen, afwerkingen en mogelijkheden. In al die jaren is het vakmanschap ook mee ontwikkeld.

Kijken we naar de praktijk van vandaag, dan zien we inderdaad een evolutie in de badkamer waarbij een eigentijdse en originele invulling steeds belangrijker wordt. In die trend past het stucen van een badkamer perfect. In ons werk gaat het er vooral om de wensen van onze klanten te vertalen in een perfecte oplossing die zowel esthetisch als praktisch volledig voldoet aan de verwachtingen.

Juist in de badkamer is dat een belangrijk gegeven. Hygiëne, sfeer en waterdichtheid zijn daar de belangrijkste zaken waarbij onze kennis en ervaring de garantie vormen voor een perfecte oplossing.

Zelf uw badkamer stucen, is dat een optie?

Zoals altijd hangt dat af van uw eigen kennis en kunde. Het stucen van een badkamer lijkt wellicht een kleine uitdaging, de ruimte is niet zo groot en lichtinval speelt vaak een minder belangrijke rol dan in de woonkamer. Je zou denken dat er dus meer ruimte voor enige onvolkomenheden is. Toch is dat juist niet het geval.

Bij het stucen van een badkamer komt het erg nauw om de juiste samenstelling van producten te gebruiken, waterdichtheid en hygiëne zijn hier immers erg belangrijk. Datzelfde geldt voor de afwerking van het pleisterwerk. Minstens zo belangrijk is de toepassing van de juiste kleuren en totale oplevering.

Stucwerk in een badkamer kan immers voor een prachtig effect zorgen, mist goed uitgevoerd, en dat is toch uiteindelijk een van de belangrijkste overwegingen om uw badkamer te stucen.

Extra 10% korting op uw offerte-aanvraag

Wanneer u woont of gevestigd bent in de volgende woonplaatsen ontvangt u 10% extra korting op alle stucadoor werkzaamheden:


Direct een afspraak maken voor een offerte?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en uw situatie te bekijken.

Bel 0654261733 of ga naar onze contactpagina.