Muur stucen

Het stucen van een stenen muur of schoon metselwerk vergt een speciale aanpak. Een muur van steen of metselwerk is meestal ruw en ongelijk. Ook de hechting van het pleisterwerk speelt een belangrijke rol. Hier gaan we wat dieper in op het stucen van een binnenmuur.

muur stucen metselwerkVoorbereidingen muur stucen

Op de eerste plaats moet de muur vrij gemaakt worden van verfresten en stofresten. Dat is belangrijk voor een goede hechting van het pleisterwerk.

Afhankelijk van de soort muur dienen er nog bijkomende werkzaamheden uitgevoerd te worden. Zo wordt kalkzandsteen en cellenbeton vaak eerst bevochtigd. Bij bestaand metselwerk is dit meestal niet nodig omdat een gemetselde muur van nature een goede zuigende werking heeft.

Raapwerk bij muur stucen

We komen er welhaast niet onderuit, raapwerk is vaak een must bij het stucen van een muur, zeker wanneer deze ongelijk of ruw is. Natuurlijk speelt dat vooral een rol bij schoon metselwerk, maar ook bij andere materialen is raapwerk vaak het echte startpunt van het stucen.

Met raapwerk wordt de ruwe muur weer vlak en waterpas gemaakt. Dit gebeurt met een laag gipsmortel. Niet alleen wordt de muur dan prima geschikt voor de verdere stucafwerking. Ook zorgt het voor een juiste vochtregulering en bovendien heeft deze gipslaag een brandvertragend effect.
Lees meer over raapwerk

stucen muur spachtelputzMuur stucen, afwerking en oplevering

Wilt u de stenen of gemetselde muur glad en strak opgeleverd hebben om deze te sauzen of te behangen, dan wordt de muur als glad stucwerk opgeleverd.

Een andere optie is natuurlijk om het pleisterwerk ook als eindafwerking te gebruiken. Denk dan aan een mooie spachtelputzafwerking of een oplevering in betonlook of beton ciré. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Graag gaan we hierover in gesprek met u. Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we de vele opties in afwerkingen graag uit.

Sterk in de regio Raamsdonksveer – Oosterhout – Made

Luijken & Krooswijk is een stucadoorsbedrijf met een sterke regionale focus. Vanuit de vestiging in Raamsdonksveer bestrijken we het gehele gebied tot en met Oosterhout, Made, Hank, Geertruidenberg en Waspik, Waalwijk.

Dat wil niet zeggen dat we niet actief zijn in plaatsen als Breda of Gorinchem, maar onze kernregio is en blijft toch de belangrijkste markt voor ons bedrijf. Wanneer u woonachtig bent in deze kernregio ontvangt u ook nog eens extra 10% korting op de prijzen van stucwerk.

Extra 10% korting op uw offerte-aanvraag

Wanneer u woont of gevestigd bent in de volgende woonplaatsen ontvangt u 10% extra korting op alle stucadoor werkzaamheden:

 • Raamsdonksveerstucadoor prijzen met korting
 • Raamsdonk
 • Geertruidenberg
 • Made
 • Hank
 • Oosterhout
 • Waspik
 • Dussen
 • Drimmelen
 • Wagenberg
 • Hooge + Lage Zwaluwe

Direct een afspraak maken voor een offerte?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en uw situatie te bekijken.
Bel 0654261733 of ga naar onze contactpagina.