Plafond stucen, alle mogelijkheden op een rij

plafond stucenWat is er allemaal mogelijk wanneer u uw plafond wilt laten stucen? Het antwoord is: veel. We kunnen uw plafond strak opleveren om het later af te kunnen werken met sauswerk. Daarnaast zijn spachtelputz of schuurwerk prachtige opties.

Is dat trouwens moeilijk, een plafond stucen? Ja en nee, voor ons als vakman is het een klus die wij makkelijk en goed kunnen uitvoeren. Als u overweegt om het zelf te doen dan is de uitdaging groot en is er alleen garantie op fikse spierpijn. 

De uitdaging van het stucen van een plafond

Bij het stucen van een plafond wordt je direct geconfronteerd met de grootste uitdaging in het werk: het “boven je hoofd” werken. Bij het sauzen van uw plafond heeft u dat zelf wellicht ook al eens ervaren, het is vermoeiend en lastig en spierpijn in nek en armen zijn welhaast onvermijdbaar. Bij stucen is dat nog een stuk zwaarder.

Probleem bij stucwerk is dat er niet veel tijd om te rusten is, het stucwerk droogt sneller dan u lief is wat inhoudt dat u door moet gaan terwijl uw lichaam protesteert. Het werk is zwaar en zonder de juiste voorbereiding kom je in het werk jezelf tegen.

Natuurlijk is het stucen van een plafond ook voor een vakman geen licht werk, maar het verschil zit hem in de juiste voorbereiding, het juiste materiaal, de ervaring in het werk en spieren die gewend zijn om dat werk uit te voeren.

Glad stucwerk voor uw plafond

Wilt u een sausklaar plafond zonder scheuren of oneffenheden dan zorgen wij voor een gladde stucafwerking. Bestaande scheuren of beschadigingen worden weggewerkt zodat het plafond mooi egaal wordt opgeleverd.

Eventueel kunnen we in het stucwerk insnijdingen aanbrengen zodat bij het schilderen kitvoeg aangebracht kan worden ter voorkoming van scheurvorming in de toekomst. Garantie op toekomstige scheurvorming is echter niet te geven, er zijn vele invloeden die de oorzaak van scheurvorming kunnen zijn waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen.

Schuurwerk op plafond, een stijlvolle optie

Schuurwerk is een populaire optie bij het stucen van een plafond.  Op het plafond wordt een gipsmortel aangebracht die we aanbrengen in draaiende bewegingen. Hierdoor krijgt uw plafond een rustieke uitstraling die afhankelijk van de lichtinval een speels effect geeft.
Lees meer over het aanbrengen van een schuurplafond

Spachtelputz als afwerking voor uw plafond

Met spachtelputz kunnen we een fraai decoratief plafond opleveren in vele kleurtinten en structuren. Belangrijk is de keuze van de korreldikte die de structuur fijner of grover maakt. Voordat we spachtelputz aanbrengen op uw plafond wordt eerst een hechtlaag aangebracht. Daarna wordt de spachtelputz aangebracht.
Lees meer over het aanbrengen van spachtelputz op een plafond

Sierlijsten en ornamenten bij stucen plafond

Met sierlijsten en ornamenten kunnen we de perfecte finishing touch geven aan uw gestucte plafond. Met ornamenten kunnen we speciale vormen in uw plafond aanmaken waardoor het plafond een extra dimensie krijgt. Ze worden ook vaak gebruikt bij klassieke plafonds en bij het ophangpunt van lampen. Sierlijsten kunnen gebruikt worden bij overgangen naar andere ruimten of bij de overgang van plafond naar wand.
Lees meer over het aanbrengen van sierlijsten en ornamenten

plafond stucen moeilijkEen plafond stucen, kan ik dat zelf doen?

Waar een wil is, is een weg, dus ja, u kunt zelf een plafond stucen. Maar dan moet u die wil wel omzetten in een goede voorbereiding en aanpak. Anders gezegd, het stucen van een plafond is echt vakwerk wat ook nog eens een aanslag is op een ongetraind lichaam.

Spierpijn is misschien nog de minste van uw zorgen, want om een mooi eindresultaat te verkrijgen staan ons vele technieken en materialen ter beschikking die u als doe-het-zelver niet zomaar bij elkaar heeft. Los daarvan, ervaring en vakkennis komen niet zomaar aanwaaien. Gaat u zelf aan de slag? Alle succes gewenst. Wilt u toch eens om de tafel zitten wat wij voor u kunnen betekenen, dan is 1 telefoontje voldoende.

Direct een afspraak maken voor een offerte?

Graag komen we vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en uw situatie te bekijken.

Bel 0654261733 of ga naar onze contactpagina.